Bitcoin

Singaporeese Man Caned Meer dan $267.000 in Bitcoin Theft

  • Een Singaporese man is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en 12 stokslagen voor zijn rol in het beroven van een bitcoinvesteerder.
  • Jaromel Gee Ming Li heeft, samen met twee anderen, meer dan $267K gestolen van een Maleisische bitcoin-investeerder.

Een Singaporese man is veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf en 12 stokslagen na het stelen van meer dan $267K van een bitcoinvesteerder.

Volgens een rapport van The Strait Times op vrijdag werd Jaromel Gee Ming Li, 29 jaar, veroordeeld voor zijn betrokkenheid bij de diefstal van S$365.000 (US$267.097) in contanten die bedoeld was voor de aankoop van een Immediate Edge. Gee pled schuldig aan één graaf van betrokkenheid bij een samenzwering om een overval te plegen met behulp van twee anderen, Mohd Abdul Rahman en Syed Mokhtar.

Het rapport eist dat Gee oorspronkelijk de hulp van Rahman heeft ingeroepen voor het aangaan van transacties met potentiële bitcoin-kopers voor grote sommen contant geld. De twee mannen begonnen echter in april 2018 met plannen om potentiële investeerders te beroven.

Gee instrueerde Rahman en Mokhtar om bitcoinbelegger Pang Jonn Hau te lokaliseren tijdens zijn bezoek aan Singapore in april 2018. De twee mannen vielen Pang en mede-belegger Teo Chern Wei fysiek aan in hun hotelkamer voordat ze er met een rugzak vol geld vandoor gingen.

Gee werd enkele weken later gearresteerd nadat de autoriteiten hem in verband brachten met de overval. Rahman, wiens zaak nog steeds in behandeling is, werd gearresteerd na de aanslagen, terwijl Mokhtar zich schuldig maakte aan de overval.